Konsthantverkscentrums nätbutik: Eva Zethraeus

Konsthantverkscentrums nätbutik: Eva Zethraeus


-Jag tror att detta är framtiden. Jag är stor fan av kooperativet och är medlem i två stycken, men jag tänker ibland när jag står och säljer i butik; vem har tid att handla konsthantverk på dagen egentligen? Varför inte sälja det via nätet också så kan alla köpa när de vill?

Copper Bubble, drejad, omformat och sammansatt porslin med detaljer i koppar. Av Eva Zethraeus. Foto Eva Zethraeus.

Copper Bubble, drejat, omformat och sammansatt porslin med detaljer i koppar. Av Eva Zethraeus. Foto Eva Zethraeus.

Keramikern Eva Zethraeus är en av många konsthantverkare i vår nätbutik som  vi öppnar inom kort. Vi har byggt en marknadsplats för konsthantverket, där vi bjuder in alla våra 800 anslutna att medverka. Till starten har nu dryga hundratalet hantverkare börjat lägga upp sina produkter och fler lär komma till allteftersom.

Keramikern Eva Zethraeus är med i Konsthantverkscentrums nya nätbutik. Foto Eva Zethraeus

Keramikern Eva Zethraeus är med i Konsthantverkscentrums nya nätbutik. Foto Eva Zethraeus

Eva Zethraeus arbetar från Göteborg, hon använder främst porslinslera och gör unika objekt. Hon är aktuell med en rad utställningar och säljer idag sina skulpturer via de konsthantverkskooperativ hon är med i samt ytterligare återförsäljare. En skulptur tar ungefär tre veckor att göra, hon arbetar med flera parallellt. Arbetet måste planeras, de ska vändas och inte torkas fel, genom att snurra på skulpturerna får de inga platta sidor. Med den teknik och typ av glasyr som hon experimenterat fram sedan tiden på HDK har hon hittat fram till den karaktäristiska matta ytan som går igen i alla hennes skulpturer.

-Just nu är det röda färger som lockar mig, vilket ju är svårt att få till utan kadmium, men jag experimenterar med en rad orange-vita kontraster och nyanser som börjar närma sig.

Caterpillar I. Drejad, omformat och sammansatt porslin med platinadekal, av Eva Zethraeus. Foto Eva Zethraeus

Caterpillar I. Drejat, omformat och sammansatt porslin med platinadekal, av Eva Zethraeus. Foto Eva Zethraeus

Dessa verk är vad hon främst kommer att sälja i nätbutiken. I Konsthantverkscentrums nätbutik kan varje konsthantverkare själv markera vilken typ av föremål de säljer, småskaligt producerade produkter, handgjorda föremål i små serier, eller, som Eva Zethraeus verk, unikat. Eva hoppas själv på att kunna nå ut internationellt med sina arbeten, att finnas på nätet är en bra förutsättning för det menar hon.

-Jag tror att tiden är mogen för allt fler att handla konsthantverk med hjälp av bilder och jag tycker att det känns tryggt att tillhöra en större plattform genom Konsthantverkscentrum. Vi är alla utvalda och ingår i ett kvalitetsparaply som också kan fungera som en trygghet för våra kunder, säger hon.

Konsthantverkscentrums nätbutik innehåller bara småskaligt lokalt producerade eller handgjorda produkter. Alla butikens konsthantverkare är anslutna till Konsthantverkscentrum och därför kvalitativt utvalda för sin yrkesskicklighet och kreativitet. Konsthantverkscentrum är en samlingsplats för konsthantverket.

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Konsthantverkscentrums nätbutik: Johanna Törnqvist - Konsthantverkscentrum

    […] Konsthantverkscentrums nätbutik har i sitt startskede 120 anmälda konsthantverkare, alla är de anslutna till Konsthantverkscentrum. Vi har byggt butiken som en marknadsplats med många butiker i butiken, varje konsthantverkare säljer och hanterar sina egna produkter.  I ett par inlägg lyfter vi några av de medverkande, tidigare skrev vi om Eva Zethraeus som säljer sina unika skulpturer i porslinslera i butiken, se här. […]

+ Leave a Comment